Glazen

Goed zien doet u enkel met kwaliteitsglazen 

Uw Oogmerk-opticien biedt u een compleet assortiment brillenglazen aan.
Van enkelvoudig tot multifocaal, van standaard tot superdun, in kunststof, met zonnefilter of Transitions meekleurende glazen en voorzien van een kraswerende laag en/of ontspiegeling.

Annemieke bespreekt graag samen met u welk glas bij uw levenswijze past.

Wij leveren alleen topmerken omdat wij zeker willen zijn dat onze klanten dag-in-dag –uit door eersteklasseglazen kijkt.
Onze glazen worden ook steeds geleverd met de Oogmerk – garantie.

Met volgende informatie willen wij uw wegwijs maken in de wereld van de brilglazen;

Meer info over brilglazen: 

  • glazen met anti-reflectielagen
Zoals alle andere gladde, doorzichtige oppervlaktes weerspiegelen brillenglazen een deel van het invallende en uitgaande licht, dit veroorzaakt onaangename weerkaatsingen.
Om dit irritante verschijnsel te voorkomen, kiest het merendeel van de brildragers voor glazen met een ontspiegelingslaag.

  • verkleurende glazen 
De veranderende lichtcondities die gedurende de gehele dag optreden kunnen een bron van stress zijn voor de ogen. Waterige of rode ogen en of spanningshoofdpijn kunnen hiervan het gevolg zijn. Zeer nuttig hiervoor is het dragen van verkleurende glazen. Deze glazen kleuren bij toenemende intensiteit van de uv-straling en ze kleuren weer terug bij afnemende uv-straling (deze glazen bestaan zowel in mineraal als in organisch materiaal).

  • enkelvoudige glazen
 Bij het kopen van een nieuwe bril zijn er een aantal mogelijkheden om uw glazen aan te passen aan uw individuele behoeften. Deze extra's voor meer comfort, veiligheid en levensduur zijn o.a. het aanbrengen van anti-reflectielagen met geïntegreerde hardlaag of een vaste of verkleurende tint voor comfortabele lichtafscherming.

  • bifocale glazen
Het gezichtsvermogen van de mens verandert na het 45ste levensjaar. Ook al kun je in de verte scherp zien als een havik, dichtbij zien wordt ieder jaar lastiger. Dit verschijnsel noemt men presbyopie. Hiervoor kunnen bifocale glazen worden gebruikt daar zij twee aparte sterkte gebieden hebben, zichtbaar met een lijntje van elkaar gescheiden.

  • multifocale glazen
Deze glazen zijn te vergelijken met de bifocale glazen doch hier is er geen zichtbaar lijntje bij de overgang van verzicht naar nabijzicht. De vertesterkte loopt onzichtbaar en vloeiend over naar het leeszicht. Op alle afstanden heeft men een scherp zicht. Op deze glazen krijgt u een gewenningsgarantie.